Швидкий “ходовий” рецепт смачних котлет!Такі смачні і соковиті котлети просто обожнює вся сім’я!
Готую смачні і соковиті курячі котлети рубані.
Такі котлети готуються швидко і просто, а результат завжди чудовий, тому часто їх готую.
Котлети підійдуть, як для вечері або обіду, так і на святковий стіл.
Універсальне і, цілком, бюджетне блюдо.
Як приготувати:
- Куряче філе дрібно ріжу ножем або прокручую на крупній решітці м’ясорубки.
Добре, якщо є спеціальна решітка для рубаних котлет, але і ножем нарізати зовсім не довго.
- Цибулю нарізаю дрібним кубиком.
- Додаю до фаршу нарізану цибулю і яйце.
- Вливаю в фарш кефір, додаю спеції (у мене куркума, чорний мелений перець і трохи готової приправи для курки).
- Додаю борошно, сіль, цукор і трохи харчової соди( для пишноти котлет).
- Дрібно нарізаю свіжу зелень (у мене кінза кріп).
- Добре вимішую фарш.
- Залишаю фарш постояти, в залежності від наявності часу, на 10 – 20 хвилин, і починаю смажити котлети.
- На розігріту сковорідку наливаю рослинне масло.
- Руки змочую водою, і формують з фаршу котлети.
- Відразу викладаю котлети на сковороду, і обсмажую з двох сторін до рум’яної скоринки.
- Обсмажені котлети викладаю в сотейник.
Готую заливку для котлет.
- На сковорідку наливаю трохи рослинного масла.
- Мою і очищаю моркву і цибулю.
- Нарізаю цибулю півкільцями, моркву натираю на крупній тертці.
- Обсмажую на сковороді спочатку цибулю, потім додаю моркву, обсмажую з цибулею.
- Додаю до обжарке сметану, цукор, сіль, вливаю воду.
- Тушу заливку 2 – 3 хвилини і вливаю в сотейник з котлетами.
- Тушу котлети в соусі, на слабкому вогні 10-15 хвилин під кришкою.
- Яблука мою, видаляють серцевину, ріжу шматочками і обсмажую їх на сковороді з невеликою кількістю масла до м’якості.
Котлети потушились 15 хвилин.
- Викладаю на котлети яблука, тушу 2-3 хвилини.
- Готові котлети посипаю зеленню, вимикаю.
- Залишаю котлети постояти під кришкою кілька хвилин.
Котлети готові.
Котлети дуже смачні і соковиті!
***
Подавати котлети можна з будь-яким гарніром.
Наприклад, дуже смачно з картопляним пюре, з салатом зі свіжих овочів, вареними рисом або гречкою і т. п.
Яблука доповнюють блюдо і надають пікантний смак котлет.
***
Сподіваюся, вам сподобався цей простий рецепт!
Склад
Фарш:
▪︎500г. м’яса курки
▪︎1 яйце
▪︎1/4 склянки кефіру(50-60мл. )
▪︎2 ст. л. борошна
▪︎1 ч. л. цукру
▪︎1 круп. цибулина
▪︎Приправи, спеції, сіль, зелень-
за смаком
▪︎1/4 ч. л. соди( за бажанням, для пишноти)
Заливка:
▪︎1 середн. морква
▪︎1 середн. цибулина
▪︎2 ст. л. сметани
▪︎1 ч. л. цукру
Вода 300-500 мл
Сіль – за смаком
Додатково:
▪︎Масло раститит. ~100 мл.
▪︎2 круп. яблука