Кулінарія

10 смачних салатів щодня за останній місяць (на 24.05.2023)

Свіжі салати бажано їсти кожен день. І чим більше буде у вашому арсеналі смачних салатів, тим з більшим бажанням ви будете їх готувати і їсти. А також намагайтеся не зациклюватися тільки на одній капусти або моркви. Чергуйте і комбінуйте овочі. Сподіваємося, що наші рецепти смачних салатів вас порадують і допоможуть готувати салати частіше

Салат «Бабка»

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Капуста білокачанна – 200 г
  • Картопля (сира) – 150 г
  • Ковбаса варена (або шинка) – 50 г
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор – 2 щіпки
  • Масло рослинне (для смаження картоплі) – 2 ст. л.
  • Оцет столовий (9%) – 1 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Перець чорний – за смаком

Б: 2. 89 Ж: 12. 15 У: 8. 17

Калорійність: 154 кКал

Час приготування: 20 хв.

Салат з яловичиною і капустою

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Яловичина (телятина) 300 г
  • Капуста білокачанна – 300 г
  • Червоний цибуля – 40 г
  • Майонез – 60-70 г
  • Сіль, чорний перець – за смаком

Б: 9. 11 Ж: 11. 5 У: 2. 88

Калорійність: 151 кКал

Час приготування: 55 хв.

Салат з цвітної капусти і стручкової квасолі

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Цвітна капуста – 200 г
  • Квасоля стручкова – 200 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Майонез – 30 г
  • Сіль і перець – за смаком

Б: 3. 45 Ж: 5. 59 У: 4. 03

Калорійність: 79 кКал

Час приготування: 20 хв.

Салат з огірком, оливками і яйцем

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Оливки – 20 шт.
  • Огірок – 100-150 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сметана/йогурт – 1 ст. л.
  • Зерниста гірчиця – 1 ст. л.
  • Свіжа зелень – за смаком
  • Чорний перець – за смаком

Б: 4. 66 Ж: 9. 99 У: 4. 12

Калорійність: 123 кКал

Час приготування: 17 хв.

Салат з картоплі та помідорів

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Картопля – 250 г
  • Помідори – 200 г
  • Петрушка – 5 р
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Оливкова олія – 45 г
  • Яблучний оцет – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Б: 1. 53 Ж: 9. 12 У: 9. 83

Калорійність: 127 кКал

Час приготування: 35 хв.

Салат з молодої капусти з помідорами

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Молода капуста – 250 г
  • Помідори – 150 г
  • Червоний цибуля – 40 г
  • Оливкова олія – 45 г
  • Лимонний сік – 25 г
  • Діжонська гірчиця – 10 г
  • Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) – 7 г
  • Сіль, чорний перець – за смаком

Б: 1. 54 Ж: 8. 88 У: 4. 28

Калорійність: 102 кКал

Час приготування: 25 хв.

Салат з індичкою і селерою

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Філе індички – 200 г
  • Селера черешкова – 70 г
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт. (невелике)
  • Огріхи волоські – 30 г
  • Сметана – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Б: 7. 47 Ж: 4. 56 У: 4. 35

Калорійність: 88 кКал

Салат з капусти з медом

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Капуста білокачанна – 250 г
  • Кріп – 7 г
  • Мед – 15 г
  • Оливкова масло – 35 г
  • Лимонний сік – за смаком
  • Сіль, чорний перець – за смаком

Б: 1. 53 Ж: 10. 94 У: 7. 72

Калорійність: 135 кКал

Час приготування: 20 хв.

Салат з кальмарами, пекінською капустою і огірком

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кальмар свіжий – 300 г
  • Капуста пекінська – 150 г
  • Цибуля червоний – 50 г
  • Огірок свіжий – 150 г
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль і перець – за смаком

Б: 8. 94 Ж: 5. 04 У: 2. 71

Калорійність: 89 кКал

Час приготування: 25 хв.

Салат з тунцем і буряком

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Консервований тунець – 1 банка
  • Горошок зелений – 150 г
  • Буряк запечений – 150 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Олія оливкова – 3 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Б: 9. 4 Ж: 3. 18 У: 6. 88

Калорійність: 94 кКал

Час приготування: 75 хв.