10 смачних салатів щодня за останній місяць (на 24.05.2023)
Свіжі салати бажано їсти кожен день. І чим більше буде у вашому арсеналі смачних салатів, тим з більшим бажанням ви будете їх готувати і їсти. А також намагайтеся не зациклюватися тільки на одній капусти або моркви. Чергуйте і комбінуйте овочі. Сподіваємося, що наші рецепти смачних салатів вас порадують і допоможуть готувати салати частіше
Салат «Бабка»
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Капуста білокачанна – 200 г
- Картопля (сира) – 150 г
- Ковбаса варена (або шинка) – 50 г
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор – 2 щіпки
- Масло рослинне (для смаження картоплі) – 2 ст. л.
- Оцет столовий (9%) – 1 ст. л.
- Майонез – 2 ст. л.
- Перець чорний – за смаком
Б: 2. 89 Ж: 12. 15 У: 8. 17
Калорійність: 154 кКал
Час приготування: 20 хв.
Салат з яловичиною і капустою
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Яловичина (телятина) 300 г
- Капуста білокачанна – 300 г
- Червоний цибуля – 40 г
- Майонез – 60-70 г
- Сіль, чорний перець – за смаком
Б: 9. 11 Ж: 11. 5 У: 2. 88
Калорійність: 151 кКал
Час приготування: 55 хв.
Салат з цвітної капусти і стручкової квасолі
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Цвітна капуста – 200 г
- Квасоля стручкова – 200 г
- Яйце куряче – 1 шт.
- Майонез – 30 г
- Сіль і перець – за смаком
Б: 3. 45 Ж: 5. 59 У: 4. 03
Калорійність: 79 кКал
Час приготування: 20 хв.
Салат з огірком, оливками і яйцем
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Оливки – 20 шт.
- Огірок – 100-150 г
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сметана/йогурт – 1 ст. л.
- Зерниста гірчиця – 1 ст. л.
- Свіжа зелень – за смаком
- Чорний перець – за смаком
Б: 4. 66 Ж: 9. 99 У: 4. 12
Калорійність: 123 кКал
Час приготування: 17 хв.
Салат з картоплі та помідорів
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Картопля – 250 г
- Помідори – 200 г
- Петрушка – 5 р
- Часник – 1-2 зубчики
- Оливкова олія – 45 г
- Яблучний оцет – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
Б: 1. 53 Ж: 9. 12 У: 9. 83
Калорійність: 127 кКал
Час приготування: 35 хв.
Салат з молодої капусти з помідорами
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Молода капуста – 250 г
- Помідори – 150 г
- Червоний цибуля – 40 г
- Оливкова олія – 45 г
- Лимонний сік – 25 г
- Діжонська гірчиця – 10 г
- Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) – 7 г
- Сіль, чорний перець – за смаком
Б: 1. 54 Ж: 8. 88 У: 4. 28
Калорійність: 102 кКал
Час приготування: 25 хв.
Салат з індичкою і селерою
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Філе індички – 200 г
- Селера черешкова – 70 г
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Яблуко – 1 шт. (невелике)
- Огріхи волоські – 30 г
- Сметана – 3-4 ст. л.
- Сіль – за смаком
Б: 7. 47 Ж: 4. 56 У: 4. 35
Калорійність: 88 кКал
Салат з капусти з медом
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Капуста білокачанна – 250 г
- Кріп – 7 г
- Мед – 15 г
- Оливкова масло – 35 г
- Лимонний сік – за смаком
- Сіль, чорний перець – за смаком
Б: 1. 53 Ж: 10. 94 У: 7. 72
Калорійність: 135 кКал
Час приготування: 20 хв.
Салат з кальмарами, пекінською капустою і огірком
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Кальмар свіжий – 300 г
- Капуста пекінська – 150 г
- Цибуля червоний – 50 г
- Огірок свіжий – 150 г
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль і перець – за смаком
Б: 8. 94 Ж: 5. 04 У: 2. 71
Калорійність: 89 кКал
Час приготування: 25 хв.
Салат з тунцем і буряком
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Консервований тунець – 1 банка
- Горошок зелений – 150 г
- Буряк запечений – 150 г
- Часник – 1 зубчик
- Олія оливкова – 3 ч. л.
- Сіль – за смаком
Б: 9. 4 Ж: 3. 18 У: 6. 88
Калорійність: 94 кКал
Час приготування: 75 хв.