Кулінарія

Експрес пиріжки “20 хвилин” (швидке тісто для пиріжків, пирогів, піци). Пиріжки з капустою

Пиріжки готую ще зі школи і цей рецепт тіста для пиріжків донині використовую в своєму меню (знайшла його в якомусь кулінарному журналі і запам’ятала назавжди), міняю начинку – отримую новий смак! До речі, це експрес тісто підходить не тільки для пиріжків, але і для великих пирогів в духовці, а також для домашньої піци. Унікальність цього рецепту в тому, що хоч тісто на дріжджах, з нього можна ліпити пиріжки через 20 хвилин і випікати навіть без підйому перед випічкою. Пиріжки виходять м’які, ніжні і повітряні. Сьогодні пиріжки з капустою в духовці, але при бажанні начинку можна змінити. Як приготувати хорошу начинку з капусти для пиріжків, теж розповім, нічого не пропустіть! А що стосується смажених пиріжків, то не раджу це тісто смажити, хоч воно і без яєць, але все ж дуже здобне і при смаженні буде занадто жирним. Нижче знайдете не тільки покроковий рецепт з інгредієнти в ложках, склянках, точних грамах

Експрес пиріжки з капустою в духовці. Покроковий рецепт

1. Тісто для пиріжків (а може у вашому випадку для піци або великого пирога, що теж можна) готується дуже просто і швидко, тому є сенс почати з начинки. Капусту свіжу шаткуємо тонкої і не дуже довгою соломкою. Заливаємо на пару хвилин окропом, так капуста віддасть свою гіркоту і стане м’якше, зменшить обсяг, що в майбутньому скоротить час приготування.

2. На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо нарізану кубиками ріпчасту цибулю і моркву, обсмажуємо кожен на своїй половині скорода, цибуля обсмажиться таким чином краще, йому не завадить сік моркви, а потім і все змішати можна, це теж дозволяє скоротить час на приготуванні начинки.

3. Виймаємо з окропу капусту без води, якщо трохи води залишається, то нічого страшного. Обсмажуємо овочі до потрібної м’якості, у мене пішло 10 хвилин. Капуста стала м’яка і смачна за цей час. Не забуваємо посолити і поперчити за смаком.

4. В кінці кислоти і колір, додамо томатну пасту, добре перемішати. продержим начинку на плиті близько хвилини і можна вимикати. охолодити до теплого стану.

5. Почнемо готувати експрес тісто для пиріжків. Для цього в тілом молоці повністю розчиняємо крупинки цукру і дріжджів, це важливо і тільки потім приступаємо до наступного пункту.

6. Вливаємо розтоплене тепле вершкове масло або якісний маргарин, додаємо сіль. Розмішуєм.

7. Вводимо поступово борошно, замішуючи тісто, борошна додаємо стільки, щоб тісто зібрати і тільки. Вимісимо дуже добре, накриємо і залишимо на 20 хвилин.

8. Так, за 20 хвилин тісто сильно не збільшитися, але прогрес помітний. Через 20 хвилин з такого тіста можна ліпити що завгодно і при цьому випічка вийде пишна, ніжна і м’яка.

9. Ділю тісто на шматочки по 75 г, виходить 16 штук. Тісто не обминаю спочатку.

10. Розкачуємо не дуже тонкі і в центр щедру ложку капустяної начинки, ліпимо пиріжок. Роблю це складками, защипуючи ретельно, такий шов не розкриється, хоча і буде знизу.

11. Ось так виходить. Якщо не зможете докладно повторити, то нічого страшного. Пиріжкам можна надавати будь вигляд і форму.

12. Перегорнемо пиріжки швом вниз, змащуємо жовтком змішаним з молоком, і відразу можна ставити в гарячу духовку. Випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.

13. Пиріжки готові, смачні гарячі і холодні, тісто не містить яєць і не дуже жирне, не дивлячись на кількості масла в тесті. Тісто ніжне, ароматно пахне, здобне. Капустяна начинка хороших смакових якостей, готуйте і ви з задоволенням!

Наш авторський канал , а також канал , буду всім рада, заходьте в гості! Якщо сподобався рецепт, напишіть про це. Не забудьте поділитися з друзями й залишити коментар, мені буде приємно!

Автор , текстовий рецепт узятий з .

Радуйте своїх близьких смачними новими рецептами, вибирайте рецепти , і , або цікаву для вас тему у вкладці .

*стакан об’ємом 200 мл

Інгредієнти для тіста:

  • молоко тепле – 200 мл = 1 стакан*
  • дріжджі сухі – 10 р = 2 ч. л.
  • цукор – 15 г = 3 ч. л.
  • розтоплене вершкове масло – 180-200 мл = 1 стакан*
  • сіль – 5 р = 0,5 ч. л.
  • борошно – 450-500 г = 3,5-4 склянки*

Начинка для пиріжків:

  • капуста білокачанна – 500 г = 1/3 частина
  • рослинна олія – 30 мл = 2 ст. л.
  • цибуля ріпчаста – 100 р = 1 шт.
  • морква – 150 г = 1 шт.
  • томатна паста – 20 р = 1 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком.

Додатково:

  • яєчний жовток – 18 р = 1 шт.
  • молоко – 10 мл = 2 ч. л.

Вихід: 16 пиріжків

Температура випічки: 200 °C / 392 °F

Час випічки: 20 хвилин