Кулінарія

Беріть на замітку: відразу два незвичайні рецепти салатів з квасолі (по-грузинськи і з печінкою)

Сьогодні пропоную приготувати два незвичайних салату, в основі яких йде квасоля.

Рецепти прості і без перебільшення сподобаються всім.

Бездоганне поєднання інгредієнтів робить салат настільки смачним, що навряд чи хтось відмовиться від добавки.

1 Рецепт: Салат по-грузинськи.

Салат смачний і ситний і підходить навіть як основне блюдо.

Для приготування нам знадобляться наступні продукти:

  • Перець солодкий 2 шт
  • Помідор 1 шт
  • Огірок 2 шт
  • Цибуля салатний половинка
  • Філе відварне 150 гр
  • Квасоля баночка 170 гр
  • Рослинна олія
  • Сіль
  • Зелень (кріп і кінза)

Болгарський перець для цього салату потрібен м’ясистий і толстокорий.

Перець добре промиваємо і відправляємо на сковороду з рослинним маслом прям цілком. Обсмажуємо з усіх боків до готовності.

Потім охолоджуємо і нарізаємо тонкими брусочками.

Заздалегідь відварюємо куряче філе розбираємо по волокнах і відправляємо в чашу до перцю.

Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо брусочками.

У видаляємо м’якоть помідора, нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в чашу.

Цибулю нарізаємо пір’ям, а зелень дрібно рубаємо і відправляємо в чашу.

Додаємо білу (вона більш ніжна) консервовану квасолю і сіль за смаком.

Заправляємо салат рослинною або оливковою олією, добре перемішуємо і подаємо на стіл.

2 Рецепт: Смачний салат з печінки і квасолі

Салат простий і без будь-яких надмірностей, але який він смачний Ммм. .

Салат готую з курячої печінки так як вона більш ніжна, але підійде і абсолютно будь-яка печінку.

Для приготування нам знадобляться наступні продукти:

  • Печінка 200 гр
  • Квасоля консервована 100 гр
  • Морква 1 шт (невелика)
  • Цибуля 1 шт
  • Пучок зелені (петрушка, кріп)
  • Масло рослинне 20 гр
  • Яйце варене 2 шт
  • Спеції та сіль за смаком

Печінка добре чистимо і ставимо в холодну воду, після закипання варимо 10-15 хвилин, а потім виймаємо з бульйону, остуджуємо і ріжемо на невеликі брусочки.

Моркву натираємо на тертці для корейської моркви, а цибулю півкільцями і відправляємо на сковороду з рослинним маслом, підсмажити до м’якості овочів і додаємо улюблені спеції.

Заздалегідь відварені яйця нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо в чашу.

У миску кладемо обсмажену моркву, печінка і консервовану квасоля (білу).

Зелень дрібно шаткуємо і відправляємо в чашу, додаємо сіль і заправляємо рослинною олією, добре перемішуємо.

Ось і все наш смачний і ароматний салат готовий!

Такий салат хороший як в теплом, так і в холодному вигляді.