Експрес пиріжки “20 хвилин” (швидке тісто для пиріжків, пирогів, піци). Пиріжки з капустою
Пиріжки готую ще зі школи і цей рецепт тіста для пиріжків донині використовую в своєму меню (знайшла його в якомусь кулінарному журналі і запам’ятала назавжди), міняю начинку – отримую новий смак! До речі, це експрес тісто підходить не тільки для пиріжків, але і для великих пирогів в духовці, а також для домашньої піци. Унікальність цього рецепту в тому, що хоч тісто на дріжджах, з нього можна ліпити пиріжки через 20 хвилин і випікати навіть без підйому перед випічкою. Пиріжки виходять м’які, ніжні і повітряні. Сьогодні пиріжки з капустою в духовці, але при бажанні начинку можна змінити. Як приготувати хорошу начинку з капусти для пиріжків, теж розповім, нічого не пропустіть! А що стосується смажених пиріжків, то не раджу це тісто смажити, хоч воно і без яєць, але все ж дуже здобне і при смаженні буде занадто жирним. Нижче знайдете не тільки покроковий рецепт з інгредієнти в ложках, склянках, точних грамах
Експрес пиріжки з капустою в духовці. Покроковий рецепт
1. Тісто для пиріжків (а може у вашому випадку для піци або великого пирога, що теж можна) готується дуже просто і швидко, тому є сенс почати з начинки. Капусту свіжу шаткуємо тонкої і не дуже довгою соломкою. Заливаємо на пару хвилин окропом, так капуста віддасть свою гіркоту і стане м’якше, зменшить обсяг, що в майбутньому скоротить час приготування.
2. На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо нарізану кубиками ріпчасту цибулю і моркву, обсмажуємо кожен на своїй половині скорода, цибуля обсмажиться таким чином краще, йому не завадить сік моркви, а потім і все змішати можна, це теж дозволяє скоротить час на приготуванні начинки.
3. Виймаємо з окропу капусту без води, якщо трохи води залишається, то нічого страшного. Обсмажуємо овочі до потрібної м’якості, у мене пішло 10 хвилин. Капуста стала м’яка і смачна за цей час. Не забуваємо посолити і поперчити за смаком.
4. В кінці кислоти і колір, додамо томатну пасту, добре перемішати. продержим начинку на плиті близько хвилини і можна вимикати. охолодити до теплого стану.
5. Почнемо готувати експрес тісто для пиріжків. Для цього в тілом молоці повністю розчиняємо крупинки цукру і дріжджів, це важливо і тільки потім приступаємо до наступного пункту.
6. Вливаємо розтоплене тепле вершкове масло або якісний маргарин, додаємо сіль. Розмішуєм.
7. Вводимо поступово борошно, замішуючи тісто, борошна додаємо стільки, щоб тісто зібрати і тільки. Вимісимо дуже добре, накриємо і залишимо на 20 хвилин.
8. Так, за 20 хвилин тісто сильно не збільшитися, але прогрес помітний. Через 20 хвилин з такого тіста можна ліпити що завгодно і при цьому випічка вийде пишна, ніжна і м’яка.
9. Ділю тісто на шматочки по 75 г, виходить 16 штук. Тісто не обминаю спочатку.
10. Розкачуємо не дуже тонкі і в центр щедру ложку капустяної начинки, ліпимо пиріжок. Роблю це складками, защипуючи ретельно, такий шов не розкриється, хоча і буде знизу.
11. Ось так виходить. Якщо не зможете докладно повторити, то нічого страшного. Пиріжкам можна надавати будь вигляд і форму.
12. Перегорнемо пиріжки швом вниз, змащуємо жовтком змішаним з молоком, і відразу можна ставити в гарячу духовку. Випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.
13. Пиріжки готові, смачні гарячі і холодні, тісто не містить яєць і не дуже жирне, не дивлячись на кількості масла в тесті. Тісто ніжне, ароматно пахне, здобне. Капустяна начинка хороших смакових якостей, готуйте і ви з задоволенням!
Наш авторський канал , а також канал , буду всім рада, заходьте в гості! Якщо сподобався рецепт, напишіть про це. Не забудьте поділитися з друзями й залишити коментар, мені буде приємно!
Автор , текстовий рецепт узятий з .
Радуйте своїх близьких смачними новими рецептами, вибирайте рецепти , і , або цікаву для вас тему у вкладці .
*стакан об’ємом 200 мл
Інгредієнти для тіста:
- молоко тепле – 200 мл = 1 стакан*
- дріжджі сухі – 10 р = 2 ч. л.
- цукор – 15 г = 3 ч. л.
- розтоплене вершкове масло – 180-200 мл = 1 стакан*
- сіль – 5 р = 0,5 ч. л.
- борошно – 450-500 г = 3,5-4 склянки*
Начинка для пиріжків:
- капуста білокачанна – 500 г = 1/3 частина
- рослинна олія – 30 мл = 2 ст. л.
- цибуля ріпчаста – 100 р = 1 шт.
- морква – 150 г = 1 шт.
- томатна паста – 20 р = 1 ст. л.
- сіль, перець – за смаком.
Додатково:
- яєчний жовток – 18 р = 1 шт.
- молоко – 10 мл = 2 ч. л.
Вихід: 16 пиріжків
Температура випічки: 200 °C / 392 °F
Час випічки: 20 хвилин