Кулінарія

Швидкий “ходовий” рецепт смачних котлет!Такі смачні і соковиті котлети просто обожнює вся сім’я!

Готую смачні і соковиті курячі котлети рубані.

Такі котлети готуються швидко і просто, а результат завжди чудовий, тому часто їх готую.

Котлети підійдуть, як для вечері або обіду, так і на святковий стіл.

Універсальне і, цілком, бюджетне блюдо.

Як приготувати:

  • Куряче філе дрібно ріжу ножем або прокручую на крупній решітці м’ясорубки.

Добре, якщо є спеціальна решітка для рубаних котлет, але і ножем нарізати зовсім не довго.

  • Цибулю нарізаю дрібним кубиком.
  • Додаю до фаршу нарізану цибулю і яйце.
  • Вливаю в фарш кефір, додаю спеції (у мене куркума, чорний мелений перець і трохи готової приправи для курки).
  • Додаю борошно, сіль, цукор і трохи харчової соди( для пишноти котлет).
  • Дрібно нарізаю свіжу зелень (у мене кінза кріп).
  • Добре вимішую фарш.
  • Залишаю фарш постояти, в залежності від наявності часу, на 10 – 20 хвилин, і починаю смажити котлети.
  • На розігріту сковорідку наливаю рослинне масло.
  • Руки змочую водою, і формують з фаршу котлети.
  • Відразу викладаю котлети на сковороду, і обсмажую з двох сторін до рум’яної скоринки.
  • Обсмажені котлети викладаю в сотейник.

Готую заливку для котлет.

  • На сковорідку наливаю трохи рослинного масла.
  • Мою і очищаю моркву і цибулю.
  • Нарізаю цибулю півкільцями, моркву натираю на крупній тертці.
  • Обсмажую на сковороді спочатку цибулю, потім додаю моркву, обсмажую з цибулею.
  • Додаю до обжарке сметану, цукор, сіль, вливаю воду.
  • Тушу заливку 2 – 3 хвилини і вливаю в сотейник з котлетами.
  • Тушу котлети в соусі, на слабкому вогні 10-15 хвилин під кришкою.
  • Яблука мою, видаляють серцевину, ріжу шматочками і обсмажую їх на сковороді з невеликою кількістю масла до м’якості.

Котлети потушились 15 хвилин.

  • Викладаю на котлети яблука, тушу 2-3 хвилини.
  • Готові котлети посипаю зеленню, вимикаю.
  • Залишаю котлети постояти під кришкою кілька хвилин.

Котлети готові.

Котлети дуже смачні і соковиті!

***

Подавати котлети можна з будь-яким гарніром.

Наприклад, дуже смачно з картопляним пюре, з салатом зі свіжих овочів, вареними рисом або гречкою і т. п.

Яблука доповнюють блюдо і надають пікантний смак котлет.

***

Сподіваюся, вам сподобався цей простий рецепт!

Склад

Фарш:

▪︎500г. м’яса курки

▪︎1 яйце

▪︎1/4 склянки кефіру(50-60мл. )

▪︎2 ст. л. борошна

▪︎1 ч. л. цукру

▪︎1 круп. цибулина

▪︎Приправи, спеції, сіль, зелень-

за смаком

▪︎1/4 ч. л. соди( за бажанням, для пишноти)

Заливка:

▪︎1 середн. морква

▪︎1 середн. цибулина

▪︎2 ст. л. сметани

▪︎1 ч. л. цукру

Вода 300-500 мл

Сіль – за смаком

Додатково:

▪︎Масло раститит. ~100 мл.

▪︎2 круп. яблука