Беріть на замітку: відразу два незвичайні рецепти салатів з квасолі (по-грузинськи і з печінкою)
Сьогодні пропоную приготувати два незвичайних салату, в основі яких йде квасоля.
Рецепти прості і без перебільшення сподобаються всім.
Бездоганне поєднання інгредієнтів робить салат настільки смачним, що навряд чи хтось відмовиться від добавки.
1 Рецепт: Салат по-грузинськи.
Салат смачний і ситний і підходить навіть як основне блюдо.
Для приготування нам знадобляться наступні продукти:
- Перець солодкий 2 шт
- Помідор 1 шт
- Огірок 2 шт
- Цибуля салатний половинка
- Філе відварне 150 гр
- Квасоля баночка 170 гр
- Рослинна олія
- Сіль
- Зелень (кріп і кінза)
Болгарський перець для цього салату потрібен м’ясистий і толстокорий.
Перець добре промиваємо і відправляємо на сковороду з рослинним маслом прям цілком. Обсмажуємо з усіх боків до готовності.
Потім охолоджуємо і нарізаємо тонкими брусочками.
Заздалегідь відварюємо куряче філе розбираємо по волокнах і відправляємо в чашу до перцю.
Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо брусочками.
У видаляємо м’якоть помідора, нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в чашу.
Цибулю нарізаємо пір’ям, а зелень дрібно рубаємо і відправляємо в чашу.
Додаємо білу (вона більш ніжна) консервовану квасолю і сіль за смаком.
Заправляємо салат рослинною або оливковою олією, добре перемішуємо і подаємо на стіл.
2 Рецепт: Смачний салат з печінки і квасолі
Салат простий і без будь-яких надмірностей, але який він смачний Ммм. .
Салат готую з курячої печінки так як вона більш ніжна, але підійде і абсолютно будь-яка печінку.
Для приготування нам знадобляться наступні продукти:
- Печінка 200 гр
- Квасоля консервована 100 гр
- Морква 1 шт (невелика)
- Цибуля 1 шт
- Пучок зелені (петрушка, кріп)
- Масло рослинне 20 гр
- Яйце варене 2 шт
- Спеції та сіль за смаком
Печінка добре чистимо і ставимо в холодну воду, після закипання варимо 10-15 хвилин, а потім виймаємо з бульйону, остуджуємо і ріжемо на невеликі брусочки.
Моркву натираємо на тертці для корейської моркви, а цибулю півкільцями і відправляємо на сковороду з рослинним маслом, підсмажити до м’якості овочів і додаємо улюблені спеції.
Заздалегідь відварені яйця нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо в чашу.
У миску кладемо обсмажену моркву, печінка і консервовану квасоля (білу).
Зелень дрібно шаткуємо і відправляємо в чашу, додаємо сіль і заправляємо рослинною олією, добре перемішуємо.
Ось і все наш смачний і ароматний салат готовий!
Такий салат хороший як в теплом, так і в холодному вигляді.