Кулінарія

Салат із зелених помідорів на зиму: класна закуска для гарної компанії

Не знаю, як у вас, у нас після збирання теплиць залишилося 4 відра зелених помідорів. Дивлячись на це в голову приходить класичне – що робити?

Звичайно, можна скласти помідори в коробки на дозаривание, перекласти їх папером, і поставити коробки в темне місце. А потім стрибати біля них і танцювати танці з бубнами, як водиться. Поспіють чи не поспіють? Зморщаться або залишаться гарними? І обов’язково залітають у квартирі дрібні мушки, такі противні. Завжди дивувалася – звідки вони беруться?

Другий рік я готую цей салат, і йде він одним з перших. Я трохи вдосконалила існуючий #рецепт і результатом в підсумку залишилася задоволена. Ділюся рецептом. #Салат із зелених помідорів на зиму без стерилізації.

Інгредієнти: дрібні зелені помідори, морква, болгарський перець, ріпчасту цибулю, головка часнику. Усе ретельно миємо, чистимо, ріжемо. Навпіл помідори, морква трьом на корейській тертці, цибулю півкільцями, часник на маленькі шматочки.

Заправка: олія, цукор, сіль, перець мелений і запашний. Засипаємо заливаємо заправкою нарізані #овочі ретельно вимішуємо. Залишаємо на 2-3 години. Овочі дадуть сік, просочаться, не забувайте постійно помішувати, щоб розійшлися цукор і сіль. Запах буде обладнаний, вже повірте!

Через 2-3 години ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, скорочуємо вогонь, помішуємо. Додаємо оцет і на повільному вогні тушкуємо 20-25 хвилин. Не раджу перетримувати довше, інакше суміш перетвориться в запашну кашу.

Розкладаємо салат в стерилізовані банки до плічок, заливаємо соком, якого буде багато (він виділиться при варінні). Закручуємо банки і під укриття до повного охолодження. Зберігаємо в холодному місці.

Ви запитаєте чому я використовую дрібні помідори в рецепті? Ті, хто дозаривал томати в коробках знають, що великі #помідори червоніють швидко (не забудьте покласти в коробку на кожен шар томатів по червоному яблучку! ). А ось дрібні помідори червоніють повільно, і багато з них зморщаться в процесі. Тому я їх переробляють в салати, поки це можливо. Дрібні ріжемо навпіл, середні на 4 частини. А тепер рецепт в цифрах:

  • томати 3 кг;
  • моркви 0,5 кг;
  • перцю болгарського 0,5 кг;
  • цибулі ріпчастої 0,5 кг;
  • часник 1 голівка;
  • олія рослинна 150-200 г;
  • цукор-6 столових ложок;
  • солі 4 столових ложок;
  • оцет 9% 100 м;
  • перець за смаком.

Приємного апетиту! А ви робите салати із зелених помідор? Розкажіть, як ви їх використовуєте. Не забувайте ставити “лайк” вам не важко, автору приємно). Бережіть себе і давайте просто дружити! Вічний дачник.