Соковита піца 4 сезону – спочатку спекти корж, а потім додаю начинку
Що може бути краще, ніж смачна піца? Однозначно – тільки дві піци.
А що може бути краще, ніж дві?
Ха, звичайно ж, три тонких ніжних піци.
На цьому питання для любителів скінчилися. Далі – тільки для професіоналів! Хто знає, чи є що-небудь краще, ніж три піцци? О, так! Так, дитинко, так! Тільки чотири розкішних італійських піца на тонкому коржі.
На цьому місці має бути кадр, на якому з надзвичайним апетитом їдять піцу. І колоритна італійська сім’я з пухкими близнюками, і Спанч Боб, і Меган Фокс, і Рожевий Єдиноріг на веселці, і навіть суворий коте інтернету. . . Грає весела музика, всі щасливі!
Є тільки один маленький нюанс – не кожен дорослий, половозрелий чоловік здатний з’їсти за один раз чотири штуки. Що вже тут говорити про нас – мініатюрних баришнях, які і одну-то можуть здолати тільки навпіл з Рожевим Поні (дівчатка, я знаю, що він уявний, але нікому нічого не скажу! Клянуся ранковою пробіжкою! ). От якби можна було в піцерії замовити по шматочку від кожної. . .
Напевно, з цих міркувань добрі італійці змилувалися і придумали рецепт піци 4 сезону. Відмінне рішення – 4 різних начинки на одній хлібині. При великому бажанні кожен сектор можна розділити ще на 2 шматочки (вистачить і собі, і Рожевому Поні). Правда солідні книги рецептів італійської кухні з
Рецепт піци чотири сезони досить простий. Почати потрібно з приготування тіста для піци за класичним рецептом. Для цього нам знадобиться вода, борошно, сіль, цукор, дріжджі і, звичайно, оливкова олія. До речі, страви, приготування яких передбачає теплову обробку, можна додавати pomace olive oil – воно ж олія гарячого або «другого» віджимання. Справа в тому, що всі корисні властивості масел типу extra Virgin olive oil губляться, як тільки ми його нагріваємо, тому тут можна заощадити, так би мовити, заздалегідь. Однак якщо ви за традиційними рецептами страв італійської кухні плануєте поливати вже готову корж оливковою олією, то тоді тільки харкор і холодний віджим!
Всі інгредієнти рекомендується змішати і залишити на годину–півтори в теплому місці. Процес настільки простий, що з цим впорається будь-яка хлібопічка, в якій є програма «Дріжджове тісто».
В цей час я вам рекомендую відварити яйця і підсмажити гриби, нарізані на красиві шматочки.Тепер наріжте помідори і перець, поріжте навпіл оливки. Якщо артишоки цілі, то і їх можна порубати на шматочки поменше. Салямі порізати тонкими кружечками (коротше, нашаткувати в слайсері), а пармезан натерти (або наколоти, якщо вам совість дозволяє використовувати такий(! ) сир).
Соус для домашньої піци чотири сезону готується простіше простого – трохи томатної пасти, ложка масла з-під артишоків (або оливкової), ложка соку з-під оливок і рубаний базилік (можна навіть сухий, якщо справа відбувається взимку).
Коли тісто буде готове, його потрібно ще трохи вимісити руками, постійно присипаючи борошном. Потім розкатати на тоненький коржик. З цієї кількості дріжджового тіста для піци вийде три цілком гідних тонких коржа.
Розжарюємо духовку до 180С і викладаємо на присипаний борошном деко перший корж. Варто трохи наколоти його виделкою, щоб вона не пузирився і відправляємо в піч на 10-15 хвилин. Перший раз без начинки.
Поки корж печеться готуємо найсмачніше. Quattro stagioni – це, природно, зима, весна, літо і осінь. Зима у італійців асоціюється з грибами і вареними яйцями, весна – з артишоками і оливками, літо – з салямі і перцем, а осінь – з моцарелою і томатами.
Як тільки корж готовий, виймаємо і промазуємо його соусом, а потім акуратно викладаємо начинку в суворій відповідності з секторами. І знову в духовку ще на 10-15 хвилин.
Тепер ви знаєте, як приготувати піцу чотири сезони. Склад, звичайно, змушує трохи заморочити, але зате різноманітність. . .
Все-таки є в світі страви, які варті того, щоб гратися з ними, нічого не викидаючи, не спрощуючи і не заміщаючи. О, як!